Σελίδες

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Η εκδήλωσή μας στην Άμφισσα



 Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη αντιφασιστική συγκέντρωση της πρωτοβουλίας μας στην Άμφισσα.

Σας παρουσιάζουμε το κείμενο της συγκέντρωσης.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Φίλες & Φίλοι

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν το γεγονός που πυροδότησε μια μαζική αντίδραση, ενάντια στο φαινόμενο του νεοφασισμού που εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας. Έσπασε το τείχος του φόβου, μιας ένοχης σιωπής και ιδιότυπης ανοχής, μερίδας της κοινωνίας μπροστά στον φασισμό.
Η κοινή δράση και ένταση του λαϊκού κινήματος ήταν ο λόγος, για τον οποίο ...
κατέρρευσε η προστασία και η συγκάλυψη από την Συγκυβέρνηση αλλά και των Κρατικών Θεσμών, του ρόλου του ναζιστικού κόμματος, της Χρυσής Αυγής.
Όταν επικράτησε ο φασισμός στην Ιταλία και μετέπειτα στη Γερμανία , κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου, επρόκειτο για ένα πρωτόγνωρο ιστορικό φαινόμενο.
Ποτάμια αίματος χρειάστηκαν για να είναι πλέον σε θέση η ανθρωπότητα να γνωρίζει τι σημαίνει ναζιστική θηριωδία. Σήμερα κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει.
Ανεξάρτητα από την άποψη του καθενός για τη φύση του νεοφασιστικού φαινομένου και τα αίτια εξέλιξής του, δεν μπορεί παρά να προκαλεί αποτροπιασμό σε όποιον διατηρεί στο ελάχιστο τις μνήμες, τη λογική και την ευαισθησία, των ανθρώπων, που ζουν σ' έναν τόπο που αντιστάθηκε και πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος στον αγώνα ενάντια στις ναζιστικές ορδές του Χίτλερ.
Στον τόπο μας γιορτάζοντας την 28η Οκτωβρίου, γιορτάζουμε την νικηφόρα αντίσταση του λαού μας ενάντια στον φασισμό, τον Ναζισμό, την εξαθλίωση, την πείνα και την σκλαβιά. Μια νίκη που χάλασε τα σχέδια των φασιστών, αλλά δεν μπόρεσε να την χαρεί και να την αξιοποιήσει ο λαός μας, γιατί η ελευθερία μας, ήταν εμπόδιο στα σχέδια των συμμάχων που προκάλεσαν νέους ποταμούς αίματος και συμπεριφέρθηκαν σαν δύναμη κατοχής σε εχθρική πόλη, σύμφωνα με την διαταγή του Τσόρτσιλ.
Σήμερα το φαινόμενο του φασισμού αναβιώνει ως παράγωγο της κρίσης και της προσπάθειας των προνομιούχων τάξεων να διατηρήσουν την κυρίαρχη θέση τους.
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δυστυχώς είχε προαναγγελθεί, το μόνο που δεν γνωρίζαμε ήταν το πότε θα συμβεί. Είχε προαναγγελθεί με τις εκατοντάδες επιθέσεις, αρκετές εκ των οποίων δολοφονικές, εναντίων κυρίως μεταναστών και όχι μόνο.
Η ιστορία όμως διδάσκει ότι ο φασισμός, έρχεται πρώτα για τους «Άλλους» και μετά... για Σένα, για Όλους!
Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Φωκίδας δημιουργήθηκε θέλοντας να βρει τον βηματισμό και να συναντηθούμε σε κοινή δράση ενάντια στον φασισμό.
Στον φασισμό που βρίσκει έδαφος πρόσφορο σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται οικονομικά. Ασφυκτιούν και δοκιμάζονται, οι εργασιακές σχέσεις και κατακτήσεις, τα δημοκρατικά δικαιώματα, η ελεύθερη έκφραση και δράση των πολιτών της.
Αυτό θα γίνει με κατάθεση προτάσεων κοινής δράσης της τοπικής κοινωνίας, ενάντια στις φασιστικές προκλήσεις, όπου και όταν αυτές συμβαίνουν, αλλά και με δράσεις ενάντια στην πολιτική της εξαθλίωσης και της πείνας, που γεννά τον φασισμό.
Θα το προσπαθήσουμε, Ενημερώνοντας, Ευαισθητοποιώντας, Απαντώντας, Γνωρίζοντας, μέσα από κοινή δράση και κοινό μέτωπο, με τον κόσμο της εργασίας, της παραγωγής, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της αλληλεγγύης.
Βάζοντας στο περιθώριο τους υπεύθυνους της ρατσιστικής και ναζιστικής προπαγάνδας στον τόπο μας.
Τα τάγματα εφόδου και την φασιστική δράση τους, τα γνωρίσαμε σε κάποιες στάσεις τους στην περιοχή μας, πέρυσι στην Ιτέα και φέτος στο Γαλαξίδι.
Πρέπει να ξέρουν ότι η κοινωνία μας είναι ενωμένη, ενάντια στην φασιστική βία και ότι είναι ανεπιθύμητοι στην Φωκίδα.

Άμφισσα 28-10-2013

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου